Friday, June 27, 2008

rettentes fejlődések

háhá, csak vicceltem
az lett közben, hogy az urbanisztikai bizonylat (certificat de urbanism), amit max két hét alatt csálnak meg, meg is lett, sokkal hamarabb, vagyis pontosabban 3 (három) hét és 1 (egy) nap alatt. De sebaj, örvendünk, hogy egyeltalán vették a fáradságot s megcsálták, mert nélkülük, isten se tuggya eisze mi lenne velünk. Amugy egy jó alkalom aláírásgyűjtésre pl egy polgármestertől.

mindenesetre most kiadtak egy halom papírt, na jó na, egy kis halom papírt.
van persze a csértifikát de urbaniszm, amiben a következők vannak belefoglalva: plán de szituácié, valami helyzeti terv, ha jól értettem, vagy akár valami más neve is lehet, de mindenesetre el kell vele menni a kadaszteri hivatalhoz, lehet topográfust is kell vinni, hogy felmérje, s belenézzen a kukucskálójába stb

-van egy ilyen, hogy az épület "releveul"-ja, meg fényképek a homlokzatról... biztos mindez mond valakinek valamit, de nekem sokat nem, csak hümmögök, meg olvasok nagyokat...
-proiect pentru autorizatie de desfiintare, gondolom ez a tervező része
-birtoklevél, telekkönyv
-GÁZ-as engedély.... furcsa na

Ezen kívül van két helyszínrajz, azt nem tudom, hogy ez miért nem jó... ezt a polgármesteri hivatal adta, pontosabban az adóhivatal... passz

Van egy fisö teknikö, tehnikai fisssa, amit a gázasoknak kell elvinni, kézzel ügyesen reája van firkantva, ennek a tartalmát kár és vétek lenne ide leírni.

van egy nyilatkozat, amit a mostani tulajjal kell kitöltetni, rettenetesen rossz minőségű fénymásolás, régi orosz vonalzóval kettészakítva, de mi is lenne nélkülük.

A következő a CERERE pentru emiterea autorizatiei de construire/demolare. Az a slash (nem axlrose gitáros havere) az tulajdonképpen azt jelenti, hogy mindkettőnek ugyanaz kell. A lebontáshoz is, meg az építkezéshez is. Hajrá JUÉ.
Van még egy anéxa, vagyis szebben melléklet, kicsi, nagyon kicsi betűkkel, az jutott eszembe, hogy annakidején ilyenek voltak a tesztek, amiből egyik kedden készültem a kresz vizsgára... hát ez eisze nem az. Ennek a hátán van használati útmutató a kérvény kitöltéséhez, tehát valamilyen szinten csak elismerik, hogy nem az egyszerűség megtestesítője ez az egész folyamat.
közben nekemrepült egy félig életképtelen romániaia lószunyog, s eszembejutottak szegény oroszok, jól kikaptak ma este.

na, kb ennyi lenne a mai termés, meg lett permetezve s van benne sok káros anyag főleg az én egészségemre, aki majd keresztül kell rágjam magam ezeken.

tuom ma nem voltam nagyon tárgyilagos, de én élvezem.


Ez a kép enyhén aggasztó, mivel a domb mögött a faluban kb ott kell legyen a csűrünk is. Habár eisze csak nagyobb lánggal égne, ha meggyúlna. Azóta sem tudom, hogy mi égett. Nem is érdekel annyira :)

Jelentkezni fogok a bürokrácia csikorgó kerekei közül.
erőtegészséget

No comments: