Saturday, June 7, 2008

fel lett mérve

meg le lett rajzolva.
Ma eltöltöttünk a leendő házunkban, meg környékén egy kellemes 2-3 órát s közben körbejártuk egy kedves tervező barátunkkal s mindenfélét megmértünk rajta.
Persze a tulaj nem tudott róla, s le kellett a lakatot szereleni, belenyultam rendesen egy szegbe miatta, de végül nem haragudott, sőt, örvendett, hogy nem zavartuk egy csekélység miatt.
Az adóhivatalnak tényleg igaza volt, s a csűr 83 négyzetméteres. Pedig sokkal kisebbre emlékeztünk. A faanyag kitűnő állapotban van, s megnyugodtunk, mert a tervező azt mondta, hogy a cserépnek sincs semmi baja. Lesz egy jó pár, amit ki kell cserélni, de olcsó cserép. Olyan komcsi fajta, amit talán segesváron gyártottak halomra.
Valahogy a mostani istállóba (a kis leválasztott rész...) bele kellene gyúrni két gardróbot, egy fürdőt, meg egy hálószobát, ja meg a feljárót is, ha lehet. Egyiknek sem kell nagynak lennie, csak funkcionális legyen, arra törekszünk mindenben. Azt szeretnénk, ha megmaradna a nagy tér a másik felén s nem kellene leválasztani belőle semmit sem. Itt, az istállóban, a gerendák, főleg az alsók rendesen össze vannak szarva, magyarán, vastagon áll rajtuk a ganyé :), de ez sem túlságosan nagy baj, mert megnéztük s nem volt nedves, a ganyé rendesen konzervált mindent. Majd le fog kelleni surolni róla, körömkefével, vagy lehet le lesz a felülete gyalulva, s az megoldja.
Rettenetes nagy tér van benne. A bolyaiban a 2-es terem, az intriből, beleférne felállítva is :) meg kiterítve is, vagy felgömbölyítve, vagy akárhogy...
Alapgondolatok.
Van a csűrnek egy nagy bejárata. A csűrkapú (rövid, vagy hosszú U??). Az teljesen ablak lesz. lentről fel, s fentről egészen le, s valami 3 méter széles. A csűr szerkezetét em ajánlatos megbontani, ezért nem lesznek máshol nagy ablakok. Arra gondoltunk, hogy egy-egy gerendából kivágunk 40-50 centit, s beteszünk egy lapos hosszú ablakot. S ilyesmit el lehet szórni mindenfele, mert ez nem rontja a struktúrát. Lábmagasságban is, meg fent is, csak egy olyan diffúz fényt fog szolgálni.
Kell egy kazánház, ami elég valószínű, hogy egy külön épület lesz ráragasztva valahol a csűr oldalára. S az tégla lesz, biztonsági szempontok miatt.
A nagy térből le lesz választva egy kis rész, konyhának, de nem fal fogja elválasztani, hanem csak egy pult. Majd fog kelleni egy rendes szagelszívő, amikor a temérdek palacsintát megsütjük.
Az istálló fölött lesz a mi szobánk, meg egy kis iroda. Majd meglátjuk, hogy mi fér el, s hova.
A tervezők készítenek egy pár rajzot, s majd kiválasztjuk, hogy melyik tetszik, miután egy csomót háborúzunk velük :).

Itt a belseje, az istálló:
meg itt a ganyé:


itt a plafon:



az eddigi egyetlen ablak:


s íme a halottaskocsi, Alpár naplót ír közben :)




Oda hordtuk az ágyakat:


S itt fogunk bemenni a fürdőbe, vagy valahova:

S ez ráadásnak:
A csűrt rajzolja, ezzel megyünk majd a lebontási engedélyért.

1 comment:

pászti said...

gratula és őrült figyelemmel követem a fejleményeket K-várról. ugyanis pont ilyent képzeltem el magamnak is, csak annak a csűrnek az istálló-fele kő, csak helyben hagyom, mert jó a helye.