Tuesday, June 3, 2008

Első lépés

Először arra gondoltunk, hogy egy faház kell, de nem jó, mert általában kicsi, nem lehet tudni milyen a faanyag benne, csak ha megbontjuk, drága és nem lehet sok mindent variálni benne.
Ezek miatt azt a tutitippet kaptuk Anistól, hogy inkább gondolkozzunk csűrben... S gondolkoztunk. Nagy hely, vagyis beltér, látható faanyag, nem annyira drága, s variálható a belseje, főleg a nagy tér miatt.
El is indultunk, s kerestünk kerestünk, s jaj milyen házakat s csűröket láttunk közben pl a gyimesekben, meg FŐLEG a kászonokban, csak nem voltak eladók, vagy ha igen, akkor miliárdok jöttek szóba csak.
Végül találtunk egyet, teljesen meg vagyunk elégedve vele, közel van, nem drága, s a faanyag jó, a cserepek nem annyira, de tökéletes nem lehet.Nnna, most per pillanat így néz ki a csűr. Ne tévesszen meg az, hogy az eresz le van rohadva, mert nem az eresz kell belőle, hanem maga az anyag, vagyis a fa :), a cseréppel még nem tudjuk, hogy mi lesz, majd kiderül.
Az alapgondolat, az az, hogy meg kell számozni a gerendákat, le kell bontani s fel kell húzni az új helyszínen ugyebár.
Sajnos a mi dolgunk az lebontási engedély is, mert persze anélkül nem lehet. A lebontáshoz, ma tudtam meg, hogy majdnem ugyanolyan dokumentáció kell, mint az építkezéshez. Fasza, mindenesetre.
Az engedélyt most indítottuk el, a fejlemények holnap, holnapután.

No comments: