Friday, June 6, 2008

engedély

Nem építkezési, hanem egyelőre csak lebontási.
Abban egyeztünk az eladóval, hogy mi intézzük azt is... immár legyen. Közben kiderült, hogy az is majdnem egy rendes építkezési engedélyeztetésnek felel meg. Valószínű csak és kizárólagosan azért, hogy legyen amit fizetni. Először ki kell váltani egy urbanisztikai bizonylatot, amire a kérést kb két nap alatt sikerült összedobni egy rend telefonálgatás, egyikirodábólkimásikbabe járás után, s természetesen a pogármesteri hivatalon dolgozók jóindulata segítségével. Kerek két hét múlva kell érdeklődni a bizonylat felől. Gyors munka mindenesetre. Az nem volt tiszta nekem, hogy egyszerre meglesz az engedély is, vagy csak az urbanisztikai dolog. Majd kiderül. Elsietni úgy sem lehet.
Közben kiderült, hogy a csűr kerek 83 négyzetméter. Mi nem számítottunk ekkorára, de örvendünk. Ezt persze az adóhivatalban mondták, ami még nem tekinthető 100%-os infonak.
Miközben várjuk a lebontási engedélyt, fel lesz mérve a csűr, pontosan le lesz rajzolva, meg minden ami kell, mert egyúttal elindítjuk a tervezést is, meg az építkezési engedélyre a szükséges dokumentáció elkészítését. S mivel ugyanúgy lesz felépítve a szerkezete, gondoltuk akkor a legegyszerűbb, ha a lábán le lesz mérve, s az alapján lesz az engedély kérve. Persze a belső térben lassan lesznek szobák s fürdő s egyebek. De ez majd a későbbiekben.
Itt egy kép:


Ne tévesszen meg senkit, mert most van benne egy halottashintó :) meg egy rend széna.
De magas, meg tágas is.

3 comments:

Pond Story said...

jó a szöveg :)

Pond Story said...

még jó hogy a súlyát nem kell megmérni

döme said...

még az sem biztos...
nem lepődnék meg